Skolen på Nyelandsvej vandt U-DM i Skoleskak 2016

Så er hold DM 2016 i Vestfjends (lidt syd for Skive) netop afsluttet. Fredag aften (den 8. april) blev deltagerne budt velkommen af den nye Danmarksmester i skak, stormester Mads Andersen, som var med på storskærm via Skype. Efter lasagne til aftensmad i forsamlingshuset gik selve stævnet i gang med højt humør.

Omkring 30 skoler fra hele landet deltog i turneringen, som strakte sig over 3 dage (fredag til søndag). Nørrebro Skakklub var indirekte repræsenteret af Skolen på Nyelandsvej i B-gruppen (med Emil Diderichsen som træner) samt Henrik Andersens 'Skak for Sjov' hold, som havde kvalificeret sig i den åbne fællesgruppe.

I B-gruppen blev der spillet 9 runder med 40 minutters betænkningstid. Helt suverænt scorede Skolen på Nyelandsvej (Andreas og Emil Skovgaard, Kishichiro Kræmmer og Mathias Bechlund) 44 point ud af 45 mulige!. Det var selvfølgelig nok til guldpokalerne samt kvalifikation til de Nordiske Mesterskaber i Hold-skoleskak. De nærmeste forfølgere blev Virupskolen med 38½p samt Køge Private Realskole med 36p, mens ærkerivalerne fra Atheneskolen vandt den ældre A-gruppe. Stort tillykke til vores unge drenge! Det bliver spændende at se om I kan blive Nordiske Mestre. Henrik Andersens 'Skak for Sjov' hold var som sagt med i den åbne fællesgruppe, hvor der var en enorm aldersforskel på deltagerne. Ikke desto mindre lykkedes det Hannibal Valeur, samt bl.a. William og Valdemar Østergaard-Nielsen at vinde over eksempelvis Vejle Tekniske Gymnasium. Godt gået af et hold med en gennemsnitsalder på ca. 10 år at slå et gymnasium. Samlet fik Skak-for-Sjov holdet en 4. plads med 7 point. De samlede resultater og mange billeder fra turneringen kan findes via følgende link.

Vinderne DMSKAKHOLD1

DMSKAKHOLD3DMSKAKHOLD2DMSKAKHOLD4

/ Kim og Thore