Links

Dansk Skak Unions (DSUs) hjemmeside viser ratinglister og links til danske skakklubber, turneringskalender, Skakhåndbogen, og nyheder. Københavns Skak Unions (KSUs) hjemmeside har mere lokalt indhold for 1. hovedkreds.

Verdens bedste skakserver er den kommercielle Internet Chess Club (ICC). Her er der altid mindst 1000 spillere online – også kendte GM’ere og IM’ere (de kan nemlig få gratis medlemskab). Desuden er der livedækning fra større og mindre turneringer, interne turneringer med præmier og undervisning. Man skal installere et specielt program for at spille der, men det er til gengæld også det bedste der findes. Man kan spille gratis som gæst, men nogle ting er kun for betalende medlemmer.

Chessbase har en server hvor man kan spille hvis man har købt Fritz, der kan man også følge turneringer, høre lyd og endda af og til se video, teknikken er her mere moderne – men atmosfæren mangler. The Free Internet Chess Server (FICS) er som navnet antyder gratis, til gengæld er der ikke lige så mange spillere og så godt som ingen stormestre.

Den mest respekterede skaknyhedsside er Marc Crowther’s The Week in Chess (TWIC).

Chessgames.com har en omfattende skakdatabase med flere millioner partier. Her kan du eksempelvis søge på Larsens bedste partier eller udforske populariteten af forskellige skakåbninger gennem tiderne.

Chess.com er en af de mest besøgte hjemmesider, når det gælder om at finde modstandere online. Det er nemt og gratis at oprette en brugerprofil. Derudover har sitet en super “tactics trainer”, en god “opening explorer” og en masse instruktionsvideoer or artikler.

Der findes mange fantastiske skakvideoer på Youtube. Nogle af de mest lærerige og hyppige aktører er ChessNetwork, Chessexplained, Kingscrusher og John Bartholomew. De kan alle varmt anbefales.